top of page
Zentuin

Massages & chakra-behandeling

Massage is een eeuwenoud ritueel en kan ervoor zorgen dat iedereen kan onthaasten in deze moderne tijd. 

Het is een aanraking en ontmoeting van mens tot mens  op een pure manier. Massage is de kunst van het helen. In het dagelijkse leven staan we te weinig stil bij onszelf en vergeten we soms wat we nodig hebben in het NU. Daarbij kan een massage helpen om weer bewust te worden van het lichaam en te luisteren naar de signalen die het lichaam ons laat voelen.

Massage worden handmatig uitgevoerd, met behulp van massageolie en het is letterlijk een behandeling  van het lichaam door : over de huid te wrijven, strijken of kneden.

Stress in ons lichaam, ervaren we door spanningen van de spieren. Spierklachten zijn vaak het gevolg van stress. Daardoor kan de energie en het bloed minder goed door het lichaam stromen en dit kan leiden tot vermoeidheid, overbelasting van de spieren, een zwaar gevoel in de benen en bewegingsbeperkingen.

Een massage brengt je in contact met het hier en nu. Je bent bewust bezig met je ademhaling, ontspannen en alles even los te laten. Een massage heeft gunstige invloeden op zowel lichamelijk als geestelijk welzijn.

Het vermindert stress, stimuleert het geluksgevoel, vermindert lichamelijke klachten, verbetert de balans tussen lichaam en geest, het geeft meer energie en verhoogt de weerstand.

Hieronder kan je verschillende massages en behandelingen kiezen die het beste bij jouw van toepassing zijn op dit moment. Voor aanvang van de massage is er steeds een korte intake om na te gaan of er aandachtspunten zijn waarbij ik rekening moet houden tijdens de massage vb zwangerschap, hartpatiënt ...weet je niet wat er bij je past, dan help ik graag mee om samen iets te kiezen dat je kan helpen om te ontspannen.

Hotstone-rugmassage

HSP-massage

Ben je gevoelig voor prikkels uit de omgeving zoals: geluiden, fel licht en sterke geuren?

Heb je snel last van stress, spanningen, depressieve gevoelens, angsten en stemmingswisselingen?

Heb je vaak fysieke klachten zoals : hoofdpijn, maag-darmklachten, vermoeidheid, allergieën?

Ben je perfectionistisch en is het moeilijk om je grenzen aan te geven, waardoor je geen rust ervaart in je hoofd?

Voel je vlug sferen en stemmingen aan van de ander en beïnvloed dit je in je Zijn?

Dan kan jij een hoog sensitief of hoog gevoelige persoon zijn.(HSP)

De HSP massage  is een behandeling van hoofd tot teen.

De aanrakingen zijn zacht en de strijkbewegingen zijn langzaam.

Deze massage is gericht op een diepe mentale en fysieke ontspanning.

Het zelfhelend vermogen wordt in werking gezet en er ontstaat een betere aarding en meer zelfbewustzijn.

Door de afname van het stresshormoon en adrenaline in het bloed, komen lichaam en geest meer in balans en krijg je meer grip in je leven. Door de rust en ervaren van minder prikkels krijg je weer energie en versterkt je immuniteitssysteem.

Holistische massage

Heb je reeds langdurige spanningen door een te hoge werkdruk, privéproblemen...dan kan je energiestroom en doorbloeding worden geblokkeerd.  Dit kan zich uitten door fysieke klachten : veel hoofdpijn, maagklachten, hoge bloeddruk, neerslachtigheid, slapeloosheid. Spieren die pijnlijk aanvoelen en gespannen zijn, voortdurend verkouden of allergieën die toenemen...  Deze klachten hebben een oorzaak die dieper ligt in jezelf zoals verdriet, angst, overprikkeling, zorgen...

Er is een link tussen geest en lichaam.

Deze Holistische massage kan het begin zijn van een nieuw begin. Deze massage wordt ook wel een Therapeutische massage genoemd.

Deze massage is niet alleen gericht op de ontspanning van de spieren, maar ook op de geestelijke ontspanning door een babbel en een luisterend oor.  De fysieke klachten hebben een mentale oorzaak. Als deze oorzaak verder kan aangepakt worden door vertrouwen en erkenning, kunnen zowel het lichaam als de geest tot ontspanning komen en zorgt dit voor rust en kunnen ZIJN.

Door de energieblokkades weg te nemen, kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam zijn werk doen.  De klachten kunnen verminderen of verdwijnen na een aantal behandelingen. Jij wordt als geheel behandeld: je lichaam, geest, emoties en het contact tussen ons zorgen voor ontspanning en kunnen loslaten van emoties. 

massage
drukpunten

Chakra-massage/behandeling

Ons lichaam omvat energiecentra(Chakra's) en  energiebanen of Meridianen, waardoor onze energie stroomt. Een Chakra is een draaiende schijf van energie, die open moet blijven om connectie te hebben met de zenuwbanen, belangrijke organen en de gebieden van ons energielichaam. Deze hebben invloed op ons  emotioneel en lichamelijk welzijn . Tijdens deze Energetische behandeling van de wortel tot kruinchakra, proberen we energiecentra te activeren. Dit door de drukpunten op de  energiebanen en massage het energetisch centrum.

Daardoor ontstaat er meer balans en harmonie tussen lichaam en geest, we voelen ons beter. 

Prijs/aanbod/formule

Iedere massage of behandeling duurt 50 minuten en vindt plaats in een rustgevende omgeving.

Prijs: vanaf 65,00 euro (excl BTW)

Massageolie gieten
bottom of page